Gerrit's blog over folders en ander drukwerk

« Terug Start

Reclamedrukwerk of folders verspreiden

Gepost op

Reclamedrukwerk of folders, ze vallen wellicht ook wekelijks bij u in de bus, maar welke marketingstrategie schuilt er achter en wat zijn de voordelen van het verspreiden van folders? 

Budgettering van reclame
Afhankelijk van het beoogde doel van de advertentie wordt een budget vrijgemaakt. Focust u op naambekendheid, dan zal het budget wellicht groter zijn dan wanneer de ROI het belangrijkst is. In het algemeen genomen kunnen we stellen dat er naast online adverteren nog steeds een groot budget naar de offline reclame gaat. Voor grote bedrijven speelt televisiereclame een grote rol. Hier is naam- of merkbekendheid vrijwel altijd het hoofddoel. Is uw bedrijf kleinschaliger, of actief op de lokale markt, dan is televisiereclame geen medium voor u. Wellicht gaat u voor een marketingmix van offline reclamedrukwerk (via het verspreiden van folders) en online advertentie (op Google of sociale media met een lokale targeting). Reclamedrukwerk of folders verspreiden is een perfecte manier om zeer efficiënt verkoopacties of prijsreducties aan te kondigen. De verspreiding van reclamedrukwerk is bovendien goed te integreren in uw andere marketingvormen: brochures bijvoorbeeld, met teksten of ander drukwerk dat de verkoop ondersteunt.

Opbouw van reclamedrukwerk
De belangrijkste elementen van reclamedrukwerk zijn: * Headliner (met eventueel een subtitel): de woorden die het grootst zijn gedrukt, de aandachtstrekkers. * Broodtekst: De boodschap of de belangrijkste tekst die bovendien vlot leesbaar is opgebouwd en gedrukt. * Visuele elementen: Om snel weer te geven waarover het gaat of de aandacht te trekken van de kijker. * Logo & slogan: Is niet altijd nodig, zeker niet wanneer u geen nood heeft aan merk- of naambekendheid. * Bijschrift: Wettelijk verplichte vermeldingen of voorwaarden die de kijker verondersteld wordt te lezen.

Mogelijkheden om folders te verspreiden
Een eerste manier om uw boodschap tot bij de consument te krijgen, is de reclame te laten opnemen in een zogenaamd "folderpakket" dat wekelijks bedeeld wordt. Voor de ontvanger is dit een prettige manier, want verpakt in plastic kan het zeker niet nat worden en bovendien zit het samen met andere promo's. Vele consumenten nemen hiervoor even de tijd om alles door te nemen, ook uw folder.  Kiest u voor een aparte bedeling, dan krijgt u wel extra exposure. Maar dit is niet altijd de meest "klantvriendelijke" manier. Het komt iets agressiever over en er zijn minder consumenten geneigd de tijd te nemen om deze folder te bekijken, wat wel in folderpakket het geval is. De folders kunt u ook uit zichzelf laten verspreiden. Leg ze in winkels of centra waar veel van uw potentiële klanten komen. Geïnteresseerden zullen zeker zo'n folder meenemen. Het nadeel van deze methode is dat de weergave trager is, en dus ook de doorstroming naar uw doel. Hoopt u op verkoop van uw product, dan is dit medium zeker een optie. Het is bovendien goedkoper dan huis-aan-huis-bedeling. Wilt u een evenement in de kijker zetten, dan worden folders liever op een andere manier verspreid.


Delen