Gerrit's blog over folders en ander drukwerk

« Terug Start

Brievenbusdozen: we hebben er allemaal mee te maken.

Gepost op

Toen post.nl nog gewoon PTT heette, werd de post overal bezorgd tot op de meest onbereikbare plekken. Maar sinds de jaren 70 gelden er andere regels voor brievenbussen bij kantoren, bedrijfsruimtes en woningen. Alle brievenbusvoorzieningen moet makkelijk bereikbaar zijn en op de juiste hoogte zitten. De minimale afmeting van de gleuf moet 265 × 32 mm zijn, zodat in heel Nederland een uniforme standaard bestaat. Brievenbusdozen zijn een ideaal kartonnen verpakkings- en verzendmiddel dat precies de juiste afmeting heeft en door heel Nederland verzonden kan worden.

Karton wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal voor het verzenden van artikelen. Het gebruik van karton heeft verschillende voordelen, omdat het de artikelen beschermt die worden verzonden, niet duur is en makkelijk van vorm te veranderen. Karton is goedkoop in productie, doorgaans vervaardigd van gerecycled materiaal en voordelig verkrijgbaar via de  groothandel. Het is goedkoper dan andere verpakkingsmaterialen die bestaan uit bijvoorbeeld plastic, hout of metaal. Deze duurdere materialen zijn vaak zwaarder dan karton, wat weer hogere verzendkosten met zich meebrengt.Voor kartonnen verpakking in alle formaten kunt u bij Boxes in Stock BV terecht.

Brievenbusdozen: licht, stevig en kostenbesparend.

Brievenbusdozen kunnen gemakkelijk op verschillende manieren stevig als pakket worden verzegeld. De kartonnen verpakking kan met plakband of lijm worden afgedicht. Je kunt zelf een extra versteviging toepassen door nietjes te gebruiken. Karton is daar stevig genoeg voor, zodat als het op de grond valt of bij post sorteren mee gegooid wordt ? het makkelijk overleeft. Hierdoor geeft het verpakkingsmateriaal tot aan het openen een solide indruk.

Voor de eindgebruiker bieden brievenbusdozen enkele voordelen. Ten eerste fungeren ze als een duidelijk en specifiek uithangbord die de consument informeert over het product. En voor het groeiend aantal milieubewuste fabrikanten en consumenten, is karton de meest groenste keuze die gemaakt kan worden. Makkelijk recyclebaar, niet giftig en eenvoudig nog een keer te gebruiken.

Maak het online winkelen makkelijker.

Het is gemakkelijk, handig en sneller dan je pakketje ergens af te halen.

Velen van ons zullen dat ongetwijfeld vaak genoeg meegemaakt hebben, bij thuiskomst ligt er zo'n irritant kaartje op de deurmat met: ‘Het spijt ons, maar we hebben u gemist’ erop. Maar het wordt nog frustrerender als je de bestelling bekijkt en dat deze makkelijk in de brievenbus gepast zou hebben, mits het goed verpakt zou zijn.

Deze verpakking is ook ontworpen om bestand te zijn tegen de ruwe behandeling waar het onderweg mee te maken krijgt. Of dat nu door koeriers of door het postsorteersysteem komt ? de kartonnen dozen zijn behoorlijk robuust. Een van de belangrijkste redenen om brievenbusdozen als verpakkingsmateriaal te gebruiken is: de goede ervaring ermee is opgedaan en de klantentevredenheid. Maar bovenal het bespaart je bedrijf tijd en geld.


Delen